En ny tid…

Med kulemage, svulmende bryster og tårer i øynene sitter hun og ser på hestesport på TV. Øynene lukker seg, hun hikster og sier forsiktig: ”Jeg vil ikke ha barn, jeg vil ha dressurhest.”

Lite visste vi om graviditet og fødsel da vi bestemte oss for å beholde barnet. Planen var og fortsette som før, med jobb og fritidsinteresser, og barnet kan jo bare være medpassasjer i våres liv. Ikke hadde vi kjent hverandre så lenge heller. Forholdet vårt hadde akkurat passert to måneder da hun ringte og gråt i telefonen. Telefonsamtalen en mann aldri kan forberede seg på. Jeg svarte det som forventes av meg: ”Dette går bra vennen min, vi finner en løsning, jeg støtter deg uansett, veldig glad i deg.”

I dette øyeblikket ventet jeg også barn med en annen kvinne. Eller kvinne og kvinne, et monster er mer rett betegnelse på uvesenet. Hun brukte det eldste trikset i boka. Jeg trodde vi var venner, hun var hyggelig og tilstedet, og en natt i julen senket jeg garden og vi hadde en ”one-night”. Sex er ikke noen big deal i vår tid, og folk har sex med kjente og ukjente hele tiden. Det er mengder med prevensjons- og ”postvensjonsmidler” for kvinner. Og de fleste kvinner vet å ta ansvar. Det visste nok også denne dama, hun tok dog et ansvar for å bli gravid. Hvor mer jeg tenker på det, hvor klarere er det for meg. Hun hadde nok planlagt dette i lang, lang tid.

Fra og være frivillig barnløs, stod jeg nå ovenfor en tilværelse som ufrivillig tobarnsfar, et kjærlighetsbarn og en lausunge. Barna ville bli født med halvannen måneds mellomrom enten jeg vil eller ei.

Annie og jeg hadde en del å ta tak i. Foruten USA-turen som allerede var planlagt, bestemte vi oss for å kjøpe leilighet og etablere en felles økonomi. Og har en planer om å kjøpe litt over evne på Oslo-Vest så er det en dårlig ide og vise frem sin gravide kjæreste i banken. Vi pakket Annie i en posete hettegenser og dro til postbanken – og vi klarte det. De ga oss et lån nokså langt over hva de burde og vi kjøpte drømmeleiligheten.

Kjærligheten til Annie ble sterkere og sterkere for hver dag, og en ettermiddag hånd i hand langs stranda i Santa Monica bestemte vi oss for å gifte oss. Vielsen ble gjennomført i Las Vegas, little white chapel. En perfekt liten seremoni som bekrefter vår kjærlighet til hverandre.

Kjærlighetsbarnet ble født i slutten av oktober og på ti mnd hadde jeg da klart å bli tobarnsfar i tillegg til at Annie og jeg hadde giftet oss, startet firma sammen, kjøpt båt og leilighet. Hund og stasjonsvogn hadde vi begge fra før.

4 tanker om “En ny tid…”

  1. Tilbaketråkk: Best Writing Service
  2. Tilbaketråkk: Best Writing Service
  3. Tilbaketråkk: jwjshgsgshjs

Legg igjen en kommentar